Stichting Stemvork

Welkom bij Stichting stemvork

Onze doelen

We steunen jonge (aankomende) uitvoerend kunstenaars - vooral musici maar ook zangers, dansers en jonge kunstenaars - op hun weg naar hun podium en hun publiek. Wanneer zij dat bereikt hebben, willen we hen verder steunen en begeleiden om ertoe bij te dragen dat hun talent voor de samenleving wordt behouden en ingezet.

Jonge pianisten en zangers hebben weinig mogelijkheden om hun talent samen met anderen verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in orkesten, masterclasses of samenspel. Het is moeilijk om podiumervaring op te doen of samen met anderen muziek te maken, en zo ervaringen uit te wisselen. De Stichting Stemvork wil hier iets aan doen. Alle Nederlandse (muzikale) talenten zounden extra kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen.

Concertzaal

De Stichting beschikt over een kleine concertzaal "ERA studio's" in Venray www.erastudios.nl . Nederlandse veelbelovende talenten kunnen hier oefenen, masterclasses volgen en ook optreden.

  • De zaal is een 'werkplaats' waar ze elkaar en ook buitenlandse collega’s kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en ook zo hun talent verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast doen ze noodzakelijke podiumervaring op.
  • De zaal is zeven dagen per week beschikbaar.
  • De zaal beschikt over twee professionele concertvleugels, instrumenten en apparatuur die aansluiten op het niveau van de (piano)talenten. 
  • De zaal biedt ook de mogelijkheid professionele opnames te maken, eventueel met het hele orkest.
  • De concertzaal is daarnaast natuurlijk ook bestemd voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier kennis kan maken klassieke en innovatieve eigen muziek op hoog niveau.
  • Venray is goed bereikbaar zowel vanuit de Nederlandse Randstad als vanuit Belgie en Duitsland, landen met een bloeiende klassieke podiumcultuur en met vele activiteiten voor jong-talentontwikkeling. Dit biedt allerlei mogelijkheden voor internationale uitwisseling voor jonge artiesten.
  • We hebben nog ambities om de voorzieningen van de zaal verder te verbeteren (zie crowd funding).

 

 

 

Doelstelling