Stichting Stemvork

Ons nieuws

Persbericht: Internationale masterclass van Italiaanse pianist bij Stichting Stemvork in Venray
Pianist/componist Rangel Silaev en Oksana Titova hebben Internationale masterclass lessen in Venray van Italiaanse piano professor Nazareno Ferruggio op 15 en 16 september 2017 georganiseerd. Zie de video's: 
https://youtu.be/uldj5iE992E; https://youtu.be/FrmdrH93kmc;  https://youtu.be/4eR_YbY1yTs

Professor Ferruggio werkt bij de Conservatorio Fausto Torrefranca en was o.a finalist bij Gina Bachauer Piano Competition in Salt Lake City. Hij wordt beschouwd als een van de meest verfijnde Italiaanse pianisten en hij is ook actief in de bevordering van klassieke muziek in de hedendaagse cultuur. Professor Ferruggio reist ook naar Nederland en Duitsland om concerten te geven, en kwam een masterclass geven in Venray op verzoek van Stichting Stemvork. 
Voltooid en volledig onderscheiden van het Niccolo Piccini State Conservatorium van muziek in Bari in Pierluigi Camicia's klas en na afronding van een postdoctorale cursus aan de Musikhochschule Mannheim (Duitsland) in de klas van Ragna Schirmer, beëindigde Nazareno Ferruggio zijn studie in de Musikhochschule Bern (Zwitserland) met Rada Petkova.
Hij debuteerde als solist met het Orkest Sinfonica van Bari die de Beethoven's Fantasy voor het koor en het orkest op.80 geleid door Nicola Scardicchio uitvoerde. In 2005 won Nazareno Ferruggio de prestigieuze Piano International Competition Ibla Grand Prize [2] met de beste prijs voor Debussy's stukken.
In 2006 had hij zijn debuut in Carnegie Hall in New York en speelde hij ook concerten in Little Rock (Arkansas), VS.
In 2007 reisde hij met zijn concertentoer intensief in Indonesië waar hij ook Masterclasses gaf. Hij speelde pianorecitals in Jakarta en Surabaya. In 2008 debuteerde hij in de Wiener Saal in Salzburg.

Hij heeft in totaal achttien eerste prijzen gewonnen in nationale en internationale competities. In 2007 ontving hij de Liszt Special Prize op de 8e Grieg International Piano Competition in Oslo In 2008 won hij een prijs en een Rotary Scholarship op de Pianale Academy in Fulda (Duitsland). In 2009 won hij de eerste prijs bij de International piano competitie "Premio Valentino". Hij ook een finalist van Gina Bachauer Piano Competition in Salt Lake City.

Nazareno Ferruggio is solist met ICO Orchestra Provincia di Bari, ICO Orkest della Magna Grecia, Malta Philharmonic Orchestra, Orquestra Sinfonica de Michoacan. Hij is ook een bezoekend professor aan de Universiteit van Suwon in Zuid-Korea en de Noorse Academie voor Muziek, Escuela Superior de Musica in Mexico City en Conservatorio Superior de Castellon.

Na zijn ontvangst van prijzen bij de "Ibla Grand Prize" en de Grieg International Piano Competition in Oslo begon hij zijn carrière, die hem uitnodigingen heeft geboden om in enkele van de belangrijkste concertzalen van de wereld te verrichten: Carnegie Hall, Lindemann Hall, Cheong Ju Arts Centre, Rosengarten, Wiener Saal, Palau de la Musica, Auditorium de Leon, Rose Wagner Performing Arts Center(XV Gina Bachauer International Piano Competition), Teatru Manoel, Teatro Municipal (Lima), Conservatori Municipal de Musica de Barcelona, Palacio de Bellas Artes Mexico City.
Hij heeft concerten en masterclass lessen gegeven in New York, Londen, Singapore, Yangon, Mexico City, Sydney, Melbourne, Jakarta, Oslo, München, Kopenhagen, Stockholm, La Valletta, Milaan, Lima, Barcelona, Innsbruck, Venetië, Hong Kong, Rome , Cheong Ju, Hamamatsu, Little Rock, Keulen, Genève, Amsterdam, Guatemala, Mannheim, Berne en Bari.
Nazareno Ferruggio PIANO MASTERCLASS OSLO
Met alle successen is Stichting Stemvork erg blij om Nazareno Ferruggio beschikbaar te hebben, ook voor de toekomstige masterklass lessen, en wilt de Stichting graag zo veel mogelijk enthousiaste pianisten verzamelen.
De masterclass is na de inschrijving open voor alle pianisten met een prijs voor persoonlijke masterclass van 80 euro per uur, voor de bezoekers 10 euro incl. drank. Gelieve St. Stemvork
www.stemvorkvenray.nl contacteren via kamerton@wxs.nl of +31653427123 als u geïnteresseerd bent,
https://youtu.be/3mKhKEk2T9I 


• Ruparu Rozen http://roparu.nl/  heeft honderden rozen genaamd ‘’Leonardo Da Vinci’’ voor beplanting rondom concertzaal, concertenplaats

 


• Zeegers Advertisings B.V. www.advertisings.nl  heeft logo van Stichting Stemvork gesponsord

 

 


• Namens Stichting Stemvork  willen we graag Stichting Thematische Concerten   voor samenwerking bedanken.

 


Namens Stichting Stemvork voor jonge topmusici willen we graag werelds grootste beurs voor de fabricage van diervoeders, droog petfood & aquavoeders Victam   voor sponsoring bedanken.


Movares Foundation is onze sponsor van Crowdfunding campagne concertzaal "Studio Rangel" voor akoestische en ingenieursadvies. Dankzij professionele organisatie van Movares zullen de afwerkingen van “Studio Rangel” optimaal worden met een perfect eindresultaat.

 


• Namens Stemvork willen we graag  Inalfa Roof Systems bedanken. Inalfa Roof Systems is onze sponsor van Crowdfunding campagne concertzaal "Studio Rangel" 


 
• Namens Stemvork willen we graag
Vitelia bedanken. Vitelia is onze eerste sponsor van Crowdfunding campagne concertzaal "Studio Rangel"


•  Last interview of one of our artist:  Yiannis Giagourtas, a great artist & guitarist

 

Salomé  and Rangel  play Mozart's sonata KV301 for violin and piano (kv301) at a trial performance in The Hague on 3 December 2014

 

 http://youtu.be/DIs5Qk69B8U         http://youtu.be/jIeZ5DSXNU8


• 2 uitvoeringen van Rangel van Rhapsody in Blue van G.Gershwin met het LMB orkest in Venlo en in Den Haag  

Hierbij zijn video’s van 2 uitvoeringen 

Rhapsody in Blue uitvoering met het LBM orkest bij het Festival Viva Classic Live in Venlo  http://youtu.be/pqlh2zYoQlo

Rhapsody in Blue uitvoering met het LBM orkest bij het Prinsjes Festival in Den Haag. Zie op het einde van de video zeer motiverende voor Rangel en andere musici van het orkest toespraak van de commissaris van de Koning heer Bovens en van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mevrouw  Bussemaker : http://youtu.be/6jr49QhPMoY 

 


Master class Klassiek Ballet

De master class biedt 11 dagen intensieve training in de techniek van het klassieke ballet. Inhoudelijk wordt de zomercursus verzorgd door Vladislav Kuramshin en andere docenten van Vladislavs Kuramshin's ballet theater "Choreografische miniaturen" in St-Petersburg. De cursus is bedoeld voor jonge dansers (10 jaar en ouder) met ervaring in klassieke ballettechniek.

De cursus heeft een internationaal karakter met deelnemers uit Rusland, Nederland en Belgie. De cursus vindt plaats van 11-22 augustus in Den Haag, de internationale dansstad van Nederland, in de lokatie van de Acteerstudio. Een danstheaterproductie door de deelnemers sluit de cursus af. De voorstelling op 23 augustus is toegankelijk voor publiek.

 


•  Prinses Amélie, een wereldkampioene van 10

zie link : http://vlinderprodukties.nl/assets/bestanden/documenten/20130816%20Amelie.pd


• Rangel is 2-de bij EPTA pianoconcours
Pianist /componist Rangel Silaev uit Venray (13) werd op zondag 09-02-2014  2de bij het EPTA Internationale pianoconcours in België. Heel bijzonder is dat Rangel op basis van o.a. de Russische en Nederlandse stukken in België met zulke goede kandidaten uit vele landen met hoog niveau van techniek en grote ervaring zo ver is gekomen. Rangel is in Nederland geboren, maar hij heeft een Russische achtergrond en hij is van plan om door mede van zijn uitvoeringen 2 culturen dichter bij elkaar te brengen.

* Video van finale:
The Skylark van Russische componist Balakirev, Transcription of the Romance by Glinka for piano
http://youtu.be/J6adt9o-ALI  
Lydische suite 3 delen van Nederlandse componist Ton de Leeuw
http://youtu.be/LMsCvOH9Lfk  
Piano Sonata nº 59 Hob. XVI:49 E flat van J. Haydn
http://youtu.be/CkOjsXbSpMs  

* TV-programma fragment over Rangel van 10.02.2014 http://youtu.be/Ec2xuDdNVTQ  

 


CLASSICAL BALLET MASTER CLASS 11-22 AUGUST 2014
VLADISLAV KURAMSHIN (St-Petersburg) will hold a masterclass in Classical Ballet in The Hague, Netherlands from 11-23 August 2014.
This summer course provides 11 days of intensive classical dance training. The course is meant for young dancers, 10 years of age and older. The course starts on 11.08.2014 and ends on 22.08.2014. The course will be concluded with a final show on 23.08.2014.

All participants will receive certificates. Two scholarships will be awarded to the most dedicated students. One student will receive the opportunity to follow one of the ballet courses of the Vladislav Kuramshin ballet school in St. Petersburg free of charge! A second student will receive a 50% tuition fee scholarship. Both scholarships will allow the students to participate in a performance of the Vladislav Kuramshin's ballet theater “Choreographic miniatures”.

Participants: young dancers, 10 years of age and older, with classical dance experience. THis year,  places for a maximum of 20 participants.
Schedule: 11-22 August 2014 (Sunday, 17 August 2014, day off to rest).
Daily ballet training: 3 hours (classical ballet and character dance) and 1 hour rehearsal
 for final performance.
Location: masterclass, The Hague; performance 23 august 2014, Wassenaar.